6 رنگ فضا های اداری
رنگ هایی برای بهره وری
و لذت روزمره کار کردن
رنگ های محیط های اداری
رنگ یکی از موثرترین و مقرون به صرفه ترین روش ها برای افزایش انرژی هر فضای اداری است . دیگر ، روزهای رنگ های سفید و تند و سرد در فضاهای اداری گذشته است . در فضاهای اداری باید از رنگ هایی استفاده شود که خلاقیت افراد افزایش یابد و طبعاََ با افزایش خلاقیت بین افراد حاضر در دفاتر کار ، بهره وری و راندمان کاری یک مجموعه افزایش میابد ؛ هدفی که هر مدیر کارآمدی به دنبال آن است . برای انتخاب رنگ فضاهای اداری میتوانید یکی از 6 رنگی که ما به شما پیشنهاد میکنیم را استفاده کنید ، رنگ هایی که تداعی کننده احساساتی مانند قدرت ، ذکاوت و خلاقیت میباشند . رنگ هایی در عین حال زیبا و زنده .
رنگ های منتخب برای سالن پذیرایی
راهنمای رنگ محیط اداری
آبی فولادی
آبی پر بازده ترین رنگ برای فضای کار است. این رنگ فشار خون را کاهش می دهد، ضربان قلب را پایین می آورد، بهره روی را افزایش می دهد؛ و یکی از بهترین رنگ ها برای مطالعه و کار محسوب می شود. رنگ آبی با ذهن مرتبط است. این رنگ محیط را متعادل و آرام می سازد و سبب می شود افراد متمرکز تر و موثرتر به کار و فعالیت بپردازند. سایه های مختلف آبی قوه ی تفکر را تحریک می کنند، تمرکز را افزایش می دهند، و ذهن را روشن و آزاد می کنند. همچنین آبی سمبل اعتماد، هوش و نوآوری ست. آبی برای مشاغلی که نیاز به کار فکری و تمرکز ذهنی بیشتری دارند بهترین رنگ است اما برای محیط های کاری دیگر چندان مناسب نیست و می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. استفاده بیش از اندازه از آبی می تواند در محیط کار حسی از سردی و فاصله را القا کند و افسرده کننده و غمناک باشد. به همین علت بهتر است آبی را به اندازه و در کنار یک رنگ گرم همچون نارنجی استفاده کنید. این ترکیب رنگ، با اضافه کردن احساس به فضای ذهنی و منطقی آبی، تعادل نور و رنگ را در محیط کار شما حفظ می کند. آبی فولادی درجه خلوص، و تیره گی روشنی مناسبی برای محیط های کاری دارد و برای مشاغلی مانند حسابداری، مهندسی نرم افزار، و آی تی توصیه می شود. به طور کل آبی را در بخش هایی از فضای اداری به کار برید که نیاز به تمرکز و بهره وری فکری بیشتری دارند؛ مانند سالن جلسات تیمی، فضاهای تحقیقاتی و اتاق های ملاقات.
راهنمای رنگ محیط اداری
سبز سرخس روشن
سبز رنگ تعادل، هارمونی، ترمیم و رشد است. اگر در محیطی کار می کنید که تعادل و پایداری مهمترین ویژگی آن است از رنگ سبز استفاده کنید. سبز برای کسانی که ساعت کاری طولانی تری در محیط کار دارند و یا به مدت طولانی با مانیتور سر و کار دارند رنگ مناسبی ست. این رنگ نه تنها به بهبود استرس، تنش و خستگی های مفرط فکری کمک می کند بلکه تاثیرات مثبت فراوانی بر روی جسم افراد دارد. تحقیقات نشان می هد قرار گرفتن در محیط سبز رنگ، خستگی چشم را کاهش می دهد و دل پیچه های ناشی از استرس های کاری را کم می کند. همچنین از آن جایی که سبز سمبل طبیعت است؛ ترغیب کننده حس آرامش و اطمینان در محیط می باشد و خلاقیت و نوآوری را تقویت می کند. سبز روشن مانند سبز چمنی می تواند موجب آرامش و تجدید قوای تیم شود. همچنین سایه های تیره تر سبز مانند سبز جنگلی، سکوت و پایداری را در محیط القا می کند. رنگ سبز را در فضاهایی که نیاز به خلاقیت، همکاری، و یا حتی طوفان مغزی کارکنان دارد به کار ببرید. این رنگ در اتاق هایی که پروژه های سنگین کامپیوتری اجرا می شود، ناهنجاری های ناشی از تکنولوژی را متعادل می سازد و به محیط آرامش می بخشد. برای یک تجارت مالی، رنگ سبز بهترین گزینه است. همچنین سبز برای مطب پزشکان و بیمارستان ها و اتاق های انتظار رنگ مناسبی است. دیوارهای سبز سرخسی در کنار مبلمان زرد عسلی و خردلی ترکیب رنگی چشم نوازی برای سالن های انتظار پدید می آورد. همچنین سبز پسته ای و سبز انگوری در کنار میزها و صندلی های سفید فضایی مملو از آرامش و راحتی را به اتاق کار شما هدیه می دهند. به طور کل سبز را در اتاق هایی از فضای اداری به کار برید که نیاز به کار طولانی تر و خلاقیت فردی و گروهی بیشتری دارند؛ مانند اتاق شخصی کارکنان، سالن استراحت کارکنان، سالن انتظار و سالن جلسات گروهی.
راهنمای رنگ محیط اداری
زرد خردلی روشن
زرد رنگی پویا و محرک فعالیت است. گرمای این رنگ محیط صمیمانه و نشاط آوری را ایجاد می کند و خستگی و بی حالی را کاهش می دهد. زرد رنگی شادی آور، امیدوار کننده، الهام بخش و نشانه خوش آمد گویی است. زرد مایل به طلایی بیانگر عقلانیت و خرد است. این رنگ در محیط کار موجب افزایش خوش بینی، خلاقیت، روشنفکری و حس کنجکاوی در کارکنان می شود. هر چند بعضی از سایه های زرد می تواند محرک خصومت، خشم و نا امیدی باشد. اما سایه های مناسب آن به شکل گیری ذهنیتی مثبت و رشد اعتماد به نفس و عزت نفس افراد کمک می کند. بنابراین در انتخاب سایه مناسب زرد برای محیط کار دقت کنید. زرد می تواند موجب تحریک بیش از اندازه چشم شود و تاثیرات عصبی بر روی ذهن ایجاد کند. زرد مایل به سبز غالبا تنش و خصومت را تحریک می کند اما زرد مایل به نارنجی حسی از گرما و امنیت می بخشد. زرد را بهتر است به عنوان رنگ تاکیدی و به مقدار کم استفاده کنید، و این نکته را فراموش نکنید که حجم رنگ، مکان، براق یا مات بودن، طرح دار بودن یا نبودن و محیط رنگ آمیزی شده، درک و استنباط هر شخص را نسبت به آن رنگ تغییر می دهد. زرد را برای فضاهایی استفاده کنید که نیاز به ایده پردازی و خلاقیت بیشتری دارند؛ مانند شرکت های تبلیغاتی و طراحی گرافیکی، و شرکت های نوپای استارتاپ. همچنین زرد می تواند برای طراح های داخلی، هنرمندان، نویسندگان، و توسعه دهندگان الهام بخش باشد. زرد خردلی روشن و ترکیب آن با سفید، آبی، یا سبز آبی، فضایی پرانرژی و الهام بخش فراهم می کند. همچنین ترکیب زرد لیمویی و طوسی روشن، یا زرد موزی و مقداری کمی مشکی، جذابیت خاصی به جلسات کاری شما می بخشد.
راهنمای رنگ محیط اداری
قرمز عنابی
قرمز رنگ شور و هیجان، قدرت، شجاعت، هوشیاری و جلب توجه است. رنگ قرمز را به رنگ فعالیت فیزیکی در محیط کار می شناسند. این رنگ فشار خون و ضربان قلب را بالا می برد، هیجان و انرژی را تحریک می کند، اشتها را افزایش می دهد و به سمبل عشق و احساس مشهور است. قرمز حس فوریت را برمی انگیزد. رنگ قرمز را برای فضاهایی که نیاز به فعالیت فیزیکی بیشتری دارند انتخاب کنید. افرادی که در محیط قرمز فعالیت می کنند انگیزه بیشتری برای کار پیدا می کنند و حس جاه طلبی و بلند پروازی آنان برانگیخته می شود. اما در استفاده از قرمز در محیط کار دقت کنید. این رنگ هیجان و قدرت بالایی دارد و استفاده بیش از اندازه از آن موجب افزایش اضطراب و تنش در کارکنان می شود و اتمسفری سنگین در محیط ایجاد می کند. بنابراین بهتر است این رنگ را به عنوان رنگ تاکیدی و به مقدار کم استفاده کنید. قرمز عنابی ترکیبی از قرمز آتشین و قهوه ای است و خواص هر دو رنگ را به همراه دارد. رنگ قهوه ای نهفته در عنابی، سمبل طبیعت و خاک بوده و آرامش طبیعت و احساس امنیت را به انسان القا می کند و به شخص توانمندی و قدرت جسمانی می بخشد. در واقع عنابی سایه وسوسهانگیز رنگ قرمز را در سکون و آرامش قهوهای تلفیق میکند و همین امر موجب احساس آرامش رنگ عنابی است. به این ترتیب عنابی، سمبل برتر هیجان و آرامش توأم است، ذهن و روح را تلطیف میکند و ترکیب طبیعت و نور است. این رنگ را می توانید در کنار عناصر و لوازم اداری چوبی یا سفید به کار ببرید. همچنین مقدار کمی زرد خردلی یا کرم خاکی در کنار قرمز عنابی، خلاقیت بیشتری را در فضای کاری ایجاد می کند. پس به طور کل قرمز را در فضاهایی که نیاز به فعالیت فیزیکی بیشتری دارند به کار ببرید؛ مانند باشگاه های ورزشی و موسسات خرده فروشی. علاوه بر آن، قرمز برای سالن های کافی شاپ و غذاخوری ادارات، راهروهای عبور و مرور، و اتاق های کار شبانه، رنگ مناسبی است.
راهنمای رنگ محیط اداری
نارنجی کدویی
نارنجی ترکیبی از قرمز و زرد است و خصوصیات هر دو رنگ را به همراه دارد. این رنگ نه تنها قدرت و انرژی قرمز را در بر دارد بلکه شادی و حرارت زرد را نیز تداعی می کند. نارنجی به شدت محرک است و خاصیت ضد افسردگی دارد. این رنگ بیانگر شادی، امنیت و خلاقیت است و حس کنجکاوی را افراد بر می انگیزد. رنگ نارنجی با ته رنگ زعفرانی قدرت و شجاعت را منعکس می کند اما نارنجی مایل به آجری پر انرژی و انگیزه بخش است. اگر نارنجی را با ته رنگ مناسبی به کار برید، موجب برانگیختن هیجان و انرژی در محیط کار می شود و اتاق های کاری را به محیطی دوستانه و سرگرم کننده تبدیل می کند . همچنین نارنجی به عنوان سمبل توان مالی بالا در تجارت شناخته می شود. سایه های روشن نارنجی به افراد کمک می کند احساس خستگی و کسالت را در محل کار خود کمتر حس کنند. علاوه بر آن، نارنجی روشن مشوق بازدهی بالا و خلاقیت است و موجب بالا بردن روابط اجتماعی افراد می شود. اما نارنجی بیش از حد می تواند احساس ناامیدی و در عین حال گرسنگی کارکنان را تقویت کند. بنابراین در انتخاب طیف مناسب نارنجی دقت کنید. بهتر است نارنجی را فقط بر روی یک دیوار و یا به شکل اشکال هندسی مانند مثلث و مربع برای تزیین بر روی دیوار به کار ببرید. نارنجی خاصیت کشش و جلب توجه زیادی و می توان از آن برای کف راهرو های عبوری و مشخص کردن کردن مسیر عبور و مرور در فضاهای کاری، استفاده کرد. دیوارهای نارنجی کدویی و طوسی روشن در کنار مبلمان نارنجی روشن و میز سفید، می تواند ترکیب رنگی انرژی بخش و صمیمانه ای برای اتاق های کم نور و کم رنگ باشد. بنابراین نارنجی را برای سالن های کار گروهی و انفرادی، پیشخوان سالن انتظار، و سالن های غذاخوری اداری استفاده کنید.
راهنمای رنگ محیط اداری
بنفش ارکیده
بنفش با مفاهیمی همچون معنویت یا تجمل گره خورده است. رنگ بنفش نماد وفاداری، و تداعی کننده ظرافت و حساسیت است. ممکن است انتخاب بنفش برای محیط کار کمی عجیب به نظر برسد اما از اگر سایه های مناسب این رنگ استفاده کنید فضای کار شما شخصیت ویژه ای به خود می گیرد. طیف رنگ های بنفش بسیار متنوع است و تاثیرات متفاوتی در محیط کار ایجاد می کند. بنفش کمرنگ و بنفش آلویی برانگیزاننده خلاقیت و استعداد هستند در حالی که نیلی کمرنگ فضایی نجیب، آرام و شکوهمندانه فراهم می کند. بنفش در محیط کار تفکر عمیق را تقویت می کند و به آن اقتدار و ابهت خاصی می بخشد. اما بنفش تیره نشان دهنده هرج و مرج است و حسی جادویی و اسرارآمیز ایجاد می کند و برای فضاهای کاری توصیه نمی شود. پس بهتر است بنفش را به مقدار مناسب و به عنوان رنگ تاکیدی استفاده کنید. قرار گرفتن در معرض بیش از حد بنفش حسی از اندوه و افسردگی را در فضا القا می کند. از آنجایی که بنفش با زنانگی همراه است، سایه های روشن بنفش مانند یاسی و نیلی روشن برای محیط های کاری زنانه مانند سالن های زیبایی یا کلینیک های پوست بهترین انتخاب است. اما بنفش ارکیده را به راحتی می توان برای اتاق های کار اداری و سالن های کنفرانس به کار برد. اما در انتخاب سایه مناسب بنفش دقت کنید. ترکیب بنفش و سفید یا طوسی اتاق کار شما را زیبا و شاهانه می کند. همچنین بنفش را می توانید با صورتی روشن یا آلبالویی روشن برای محیط های کاری زنانه به کار ببرید. بنابراین اگر به دنبال فضای کاری تجمل و تاثیرگذار هستید از زیبایی های بنفش غافل نشوید.